weekend-hideout Blog

3D Art Muzium, Port Diskson

Lepas balik dari KL hari kamis, tidur rumah 1 malam, hari jumaat lepas kerja terus balik kampung MIL sebab hari sabtu nak pegi PD pulak. Since sekolah pospone, so gunakan last minute ni untuk...

Kuala Lumpur -Day 1

Ok, actually it is not during the weekend, but during the New Year Public Holiday. Husband’s company have to shut down their operation on the 31st and 1st Jan. So apa lagi jalan-jalan la...

Kuala Lumpur- Day 2

Kuala Lumpur- Day 2 1st of all, kami bukan la fan sangat nk buat trip ke kuala lumpur. kalo bole nak elak sangat pergi KL. tapi sebab da lama tak pergi sana. kali ni...

Santai di Pantai Klebang

Santai di Pantai Klebang  Weekend hari tu pon pegi Pantai Klebang lagi. Kalau perasan, dah berapa kali dah kitorg post pasal Pantai Klebang, nak buat cmne kan, situ je la tempat santai yang budget....

kolam air panas jasin

  Da lama tak jalan2 tu yang takde update blog ni. Bukan apa bulan ni agak sibuk tok masuk uma baru. Memula kami plan nk g pantai.  Tapi memandangkan hari da siang. Takut sampai...

Kapal selam di Melaka

Kapal selam di Melaka assalamualaikum, Kapal selam di Melaka ? mungkin ada yang tak tau kat Malaysia kita ada muzium kapal selam. betul2 kapal selam sebijik letak kat atas darat. muzium ni agak menarik...

PARIS – France: guide and advice

  PARIS – France: guide and advice ni cerita lama, tapi rasanya bole di guna pakai untuk arrange trip korang. pada tahun 2011, company tempat saya bekerja telah hantar saya untuk traning di France...

Grenoble – France: guide and tips

Assalamualaikum. sambungan dari cerita pergi Paris, sebenarnya saya pergi France atas sebab kerja. lokasi tempat kerja tu kat Grenoble. tak pernah dengar tempat ni kan. tapi sebenarnye tempat ni pon menarik jgk. antara tarikan...

Trip ke Alor Setar

WEEKEND 8: Trip ke Alor Setar Weekend kali ni kitorang balik Kedah lagi since nak attend wedding member dekat Perlis, habis je wedding terus jalan-jalan Alor Setar. Aku yang orang Kedah ni pon tak...

Jalan Jalan Cari Makan di Kedah

Jalan-Jalan Cari Makan di Kedah Tetiba rasa nak share tempat-tempat makan pulak.. start dulu dengan Kedah la.. later share tempat makan kat Melaka plak. 1. Nasi Kandar Biasa kalau balik kedah sure nak pi...