weekend-hideout Blog

Trending sekarang – Kapten pisang (pisang cheese)

Assalamualaikum beberapa hari yang lalu, si wife ajak makan pisang cheese, alah pisang letak cheese. east meet west. sebenarnya pisang cheese ni sedap kalo cukup perasa nya, namun Kapten Pisang ni terkenal sebab jumlah...

Tun Mahathir biggest mural

masa hari raya aritu, kami sempat berjalan2 di landmark terbaru di bandar Alor Star kedah. iaitu Mural Tun Mahathir, mural ini merupakan suatu karya seni yang wajib di lihat di di snap beberapa keping...

Kolam Air Panas Gadek dan Pantai Klebang -Part 1

Good Day all, Sabtu Hari Sabtu kami mulakan aktiviti weekend dengan mengunjungi Kolam Air Panas Gadek. Lokasi terletak dalam Daerah Alor Gajah Melaka. kunjungan kali ni disertai oleh keluarga mertua. Kami sampai sana mmg...

Kolam Air Panas Gadek dan Pantai Klebang -Part 2

Ok, jom sambung Part 2 plak. Lepas hujan lebat tu, dalam pukul 5 ptg kami smua keluar blk, planning awal just nak pusing-pusing bandar Melaka je, lalu bangunan merah, masuk Kg. Morten. Tetiba ada...

Padang Besar (part3)

Assalamualaikum, Hi All, sorry lama menyepi, last week escape from posting our weekend activity. Our weekend last week is a bit long, we start our holiday from friday till monday. our destination is to...

Pulau Pinang (Part 2)

Assalamualikum, hari kedua di kampung, kitorang plan untuk ke TANJUNG!!! Since kat kedah cuti jumaat sabtu, so kena la ikut weekend kat sana, Jumaat Sabtu je berjalan, Hari Ahad tak boleh berjalan sbb adik...

Pulau Pinang – Part 1

Ok. Jom sambung jalan-jalan kat Tanjung, Lepas siap solat kitorg pg ke Bukit Bendera. Last ak pergi Bukit Bendera masa Umur aku 4 tahun kot. Tiket masuk RM8 untuk dewasa,  Kkanak-kanak 7-12 thn,  RM4...

Rumah Terbalik di Melaka

Rumah Terbalik di Melaka minggu ni family husband dtg sini, sbb akak ipar dan aku ad hal pg tu. ptg tu dah siap semua hal, xkan nak dok rumah je kan since ada orang...

Taman Seribu Bunga, Kedai Lampu, The Shore

Taman Seribu Bunga, Kedai Lampu, The Shore

pagi ni MIL nak blk awal, sebelum balik tu diorg ckp nak pergi tgk taman Seribu Bunga. so pergi la dulu since dekat je dengan rumah kitorg, xde apa sangat pon taman ni, bunga2...

Kota singapura, sambil menyelam, sambil minum.

dulu takde blog,. jadik tak leh la nk cerita. ni masa tahun 2013, company tempat keje hantar training ke Singapore selama dua minggu. apa lagi. bawah terus la anak bini. hehe. waktu tu Aariz...