weekend-hideout Blog

pantai cenang

Tips planing ke Langkawi

Tips planing ke Langkawi. Tips planing ke Langkawi. langkawi merupakan pulau yang popular kat Malaysia sebab, pulau ni terdapat hentian setempat. iaitu. shopping, aktiviti laut, pantai yang cantik dan hotel yang murah. kira Langkawi ni...

bukit perak

Jeram Bukit Perak, Pendang – mesti ramai tak tau kan.

Assalamualaikum Jeram Bukit Perak, Pendang – mesti ramai tak tau kan. Di pendang, terdapat satu bukit, nama dia Bukit Perak. dan di sini terdapat satu jeram yang sesuai untuk semua. maksudnya, air nya bersih...

Gunung Jerai trip and cost

Assalamualaikum nak di jadikan cerita, pada bulan October yang lalu. Melaka ada cuti hari jumaat. kemudian minggu depannye ada cuti awal muharam jatuh pada hari Rabu. jadi kami ambik kesempatan untuk sambung cuti tu....

Warung Awang Ikan Bakar, Cherating

Warung Awang Ikan Bakar, Cherating warung ni antara yang popular di area cherating. dan agak mudah nk carik kedai dia. sebab kedai dia tepi jalan jek kelebihan tempat ni adalah murah dan sedap. saya...

Penyu Sanctuary Cherating

    Penyu Sanctuary Cherating ini merupakan antara tempat harus singgah kalau dan sampai ke Cherating. bukan apa, bukan selalu dapat tengok penyu live. Penyu Sanctuary ini terletak di depat Club Med. dan signboard...

5 tempat harus lawat di Cherating

sambungan dari trip to cherating day 1:depart. saya nak tulis pasal tempat-tempat menarik yang harus di lawati jika sudah sampai ke Cherating. memandangkan trip kami singkat, 2 hari satu malam, jadi penulisan ini di ringkaskan...

Trip to Cherating-Day 1: Depart

Hi, This is our first trip to east cost Malaysia. We start our journey from Gemas,N9 heading to Muazzam Shah -> Kuantan -> pass by Gebeng(the famous bauksit area in Kuantan) -> arrive at...

Johor Bahru revisit

This is one day trip to JB during the ‘ Hari Malaysia ‘ on 16 Sept. This trip was joined by my cousins Anis and his husband. We depart from Melaka around 10am and...

Cara membuat Pisang Cheese

asik beli jek kan. beli pon bukan murah. ni nk kongsi cara tok wat pisang cheese low cost. bahan-bahan cheddar cheese brand Beqa pisang tanduk (kalo malas nk goreng beli yang da siap goreng,...

lepak-lepak beside Melaka River

assalamualaikum   lokasi kat Kampung Morten, dok tepi sungai, makan jajan, tengok anak-anak main. try la, no money involve. bring food from home also can. satisfaction guaranty!!!