Category: southern

Trending sekarang – Kapten pisang (pisang cheese)

Assalamualaikum beberapa hari yang lalu, si wife ajak makan pisang cheese, alah pisang letak cheese. east meet west. sebenarnya pisang cheese ni sedap kalo cukup perasa nya, namun Kapten Pisang ni terkenal sebab jumlah...

Kolam Air Panas Gadek dan Pantai Klebang -Part 1

Good Day all, Sabtu Hari Sabtu kami mulakan aktiviti weekend dengan mengunjungi Kolam Air Panas Gadek. Lokasi terletak dalam Daerah Alor Gajah Melaka. kunjungan kali ni disertai oleh keluarga mertua. Kami sampai sana mmg...

Kolam Air Panas Gadek dan Pantai Klebang -Part 2

Ok, jom sambung Part 2 plak. Lepas hujan lebat tu, dalam pukul 5 ptg kami smua keluar blk, planning awal just nak pusing-pusing bandar Melaka je, lalu bangunan merah, masuk Kg. Morten. Tetiba ada...

Rumah Terbalik di Melaka

Rumah Terbalik di Melaka minggu ni family husband dtg sini, sbb akak ipar dan aku ad hal pg tu. ptg tu dah siap semua hal, xkan nak dok rumah je kan since ada orang...

Taman Seribu Bunga, Kedai Lampu, The Shore

Taman Seribu Bunga, Kedai Lampu, The Shore

pagi ni MIL nak blk awal, sebelum balik tu diorg ckp nak pergi tgk taman Seribu Bunga. so pergi la dulu since dekat je dengan rumah kitorg, xde apa sangat pon taman ni, bunga2...

satu hari trip di Melaka

satu hari trip di Melaka

today i want to share about planning trip in Melaka. this trip suit for 1 day trip. for sure if more day, more places you can visit, but time is the bottle neck. we...

SDSI, MITC MELAKA

Nothing much we do this week since hubby have marathon at his workplace on Saturday. We just hide in our home sweet home. so definitely siang memaang stay at home je. Malam keluar ke...

Pantai Pengkalan Balak, Melaka

Pengkalan Balak ni kalau dari melaka dia on the way ke Port Dikson, dalam setengah jam dari melaka. OK jugak la if dah xde tempat sangat nak berkelah, nak ke PD jauh sangat. Kalau...

Bayou Lagoon, Melaka

So this is our activity during this weekend. Bayou lagoon situated at Bukit Katil, Melaka. 5 minute drive from our home. The Theme park is quite small, but is it ok for a short...

Muar Bandar Diraja

Nothing to do during this weekend, just lazying around at home and suddenly we decided to go to MUAR for grocery shopping. Why Muar?? hahaha.. it just because hubby got the shopping voucher from...