Category: southern

Hatten Place Melaka’s Review

Hatten Place Melaka’s Review nak datang melaka? tengah cari hotel mana nk duduk. ni saya ada satu cadangan. kat Melaka skrang ada big shopping baru siap. sebelah mall ada satu hotel baru. nama Mall...

Taman Dinosaur dan River Cruise Muar

Taman Dinosaur dan River Cruise Muar Mencari idea nak bawak anak-anak waktu cuti sekolah ini? kalau anda nak carik yang dekat dan jimat, bole la cuba baca post saya ini. mungkin bole bagi idea...

Family trip tak semestinya jauh – Melaka

Family trip tak semestinya jauh – Melaka Ya, kadang-kadang kita ni nak bercuti mesti nak tempat jauh-jauh, kadang-kadang tempat yang dekat pon da menarik kalau betol susun aktivitinya. Tapi yang paling peting trip dekat...

Family trip tak semestinya jauh – Melaka – part 2

Family trip tak semestinya jauh Ya, kadang-kadang kita ni nak bercuti mesti nak tempat jauh-jauh, kadang-kadang tempat yang dekat pon da menarik kalau betol susun aktivitinya. Tapi yang paling peting trip dekat nih, tak...

Mee Bandung Muar

Mee Bandung Muar kalau kami pergi ke Muar, bab makan tengah hari. dalam kepala ada dua menu jek. Mee Bandung Muar Asam Pedas Muar untuk entry kali ni saya cerita pasal Mee Bandung Muar,...

Johor Bahru revisit

This is one day trip to JB during the ‘ Hari Malaysia ‘ on 16 Sept. This trip was joined by my cousins Anis and his husband. We depart from Melaka around 10am and...

Cara membuat Pisang Cheese

asik beli jek kan. beli pon bukan murah. ni nk kongsi cara tok wat pisang cheese low cost. bahan-bahan cheddar cheese brand Beqa pisang tanduk (kalo malas nk goreng beli yang da siap goreng,...

lepak-lepak beside Melaka River

assalamualaikum   lokasi kat Kampung Morten, dok tepi sungai, makan jajan, tengok anak-anak main. try la, no money involve. bring food from home also can. satisfaction guaranty!!!