Category: Oversea

Trip ke Bali: Hotel Recommendation

Trip ke Bali: Hotel Recommendation saya merupakan budget traveller. jadi untuk Trip ke Bali: Hotel Recommendation  yang saya akan rekomen berdasarkan ciri tersebut la. jika anda berduit, bab hotel ni tak yah baca la....

Kota singapura, sambil menyelam, sambil minum.

dulu takde blog,. jadik tak leh la nk cerita. ni masa tahun 2013, company tempat keje hantar training ke Singapore selama dua minggu. apa lagi. bawah terus la anak bini. hehe. waktu tu Aariz...

Bandung Day 1

Our BandungTrip was last few month, during fasting seasons. Because we’re too excited to buy cheap ticket, we end up buying it during fasting season, no wonder the ticket price is cheaper than other...

Bandung Day 2- Pasar Baru, Factory Outlet

so hari ni adalah 1st day di Bandung. we plan nak keluar seawal mungkin, so janji dengan supir pukul 9am then dah siap semua, rupanya hari ni ada PEMILU pilihanraya la kat sana. so...

Bandung Day 3- Tangkuban Perahu

Disebabkan duit dah banyak dihabiskan hari sebelumnya maka kami decide untuk hari ini, kami melawat tempat- tempat menarik di Bandung. Rasanya Tangkuban Perahu ni Must-Visit-Place-In-Bandung (untuk sekali seumur hidup, pada saya tak akan ada...

PARIS – France: guide and advice

  PARIS – France: guide and advice ni cerita lama, tapi rasanya bole di guna pakai untuk arrange trip korang. pada tahun 2011, company tempat saya bekerja telah hantar saya untuk traning di France...

Grenoble – France: guide and tips

Assalamualaikum. sambungan dari cerita pergi Paris, sebenarnya saya pergi France atas sebab kerja. lokasi tempat kerja tu kat Grenoble. tak pernah dengar tempat ni kan. tapi sebenarnye tempat ni pon menarik jgk. antara tarikan...