Category: northern

pantai cenang

Tips planing ke Langkawi

Tips planing ke Langkawi. Tips planing ke Langkawi. langkawi merupakan pulau yang popular kat Malaysia sebab, pulau ni terdapat hentian setempat. iaitu. shopping, aktiviti laut, pantai yang cantik dan hotel yang murah. kira Langkawi ni...

Tun Mahathir biggest mural

masa hari raya aritu, kami sempat berjalan2 di landmark terbaru di bandar Alor Star kedah. iaitu Mural Tun Mahathir, mural ini merupakan suatu karya seni yang wajib di lihat di di snap beberapa keping...

Padang Besar (part3)

Assalamualaikum, Hi All, sorry lama menyepi, last week escape from posting our weekend activity. Our weekend last week is a bit long, we start our holiday from friday till monday. our destination is to...

Pulau Pinang (Part 2)

Assalamualikum, hari kedua di kampung, kitorang plan untuk ke TANJUNG!!! Since kat kedah cuti jumaat sabtu, so kena la ikut weekend kat sana, Jumaat Sabtu je berjalan, Hari Ahad tak boleh berjalan sbb adik...

Pulau Pinang – Part 1

Ok. Jom sambung jalan-jalan kat Tanjung, Lepas siap solat kitorg pg ke Bukit Bendera. Last ak pergi Bukit Bendera masa Umur aku 4 tahun kot. Tiket masuk RM8 untuk dewasa,  Kkanak-kanak 7-12 thn,  RM4...

Trip ke Alor Setar

WEEKEND 8: Trip ke Alor Setar Weekend kali ni kitorang balik Kedah lagi since nak attend wedding member dekat Perlis, habis je wedding terus jalan-jalan Alor Setar. Aku yang orang Kedah ni pon tak...

Jalan Jalan Cari Makan di Kedah

Jalan-Jalan Cari Makan di Kedah Tetiba rasa nak share tempat-tempat makan pulak.. start dulu dengan Kedah la.. later share tempat makan kat Melaka plak. 1. Nasi Kandar Biasa kalau balik kedah sure nak pi...