Category: Melaka

satu hari trip di Melaka

satu hari trip di Melaka

today i want to share about planning trip in Melaka. this trip suit for 1 day trip. for sure if more day, more places you can visit, but time is the bottle neck. we...

SDSI, MITC MELAKA

Nothing much we do this week since hubby have marathon at his workplace on Saturday. We just hide in our home sweet home. so definitely siang memaang stay at home je. Malam keluar ke...

Pantai Pengkalan Balak, Melaka

Pengkalan Balak ni kalau dari melaka dia on the way ke Port Dikson, dalam setengah jam dari melaka. OK jugak la if dah xde tempat sangat nak berkelah, nak ke PD jauh sangat. Kalau...

Bayou Lagoon, Melaka

So this is our activity during this weekend. Bayou lagoon situated at Bukit Katil, Melaka. 5 minute drive from our home. The Theme park is quite small, but is it ok for a short...

Santai di Pantai Klebang

Santai di Pantai Klebang  Weekend hari tu pon pegi Pantai Klebang lagi. Kalau perasan, dah berapa kali dah kitorg post pasal Pantai Klebang, nak buat cmne kan, situ je la tempat santai yang budget....

kolam air panas jasin

  Da lama tak jalan2 tu yang takde update blog ni. Bukan apa bulan ni agak sibuk tok masuk uma baru. Memula kami plan nk g pantai.  Tapi memandangkan hari da siang. Takut sampai...

Kapal selam di Melaka

Kapal selam di Melaka assalamualaikum, Kapal selam di Melaka ? mungkin ada yang tak tau kat Malaysia kita ada muzium kapal selam. betul2 kapal selam sebijik letak kat atas darat. muzium ni agak menarik...