Category: Melaka

Hatten Place Melaka’s Review

Hatten Place Melaka’s Review nak datang melaka? tengah cari hotel mana nk duduk. ni saya ada satu cadangan. kat Melaka skrang ada big shopping baru siap. sebelah mall ada satu hotel baru. nama Mall...

Family trip tak semestinya jauh – Melaka

Family trip tak semestinya jauh – Melaka Ya, kadang-kadang kita ni nak bercuti mesti nak tempat jauh-jauh, kadang-kadang tempat yang dekat pon da menarik kalau betol susun aktivitinya. Tapi yang paling peting trip dekat...

Family trip tak semestinya jauh – Melaka – part 2

Family trip tak semestinya jauh Ya, kadang-kadang kita ni nak bercuti mesti nak tempat jauh-jauh, kadang-kadang tempat yang dekat pon da menarik kalau betol susun aktivitinya. Tapi yang paling peting trip dekat nih, tak...

lepak-lepak beside Melaka River

assalamualaikum   lokasi kat Kampung Morten, dok tepi sungai, makan jajan, tengok anak-anak main. try la, no money involve. bring food from home also can. satisfaction guaranty!!!      

Trending sekarang – Kapten pisang (pisang cheese)

Assalamualaikum beberapa hari yang lalu, si wife ajak makan pisang cheese, alah pisang letak cheese. east meet west. sebenarnya pisang cheese ni sedap kalo cukup perasa nya, namun Kapten Pisang ni terkenal sebab jumlah...

Kolam Air Panas Gadek dan Pantai Klebang -Part 2

Ok, jom sambung Part 2 plak. Lepas hujan lebat tu, dalam pukul 5 ptg kami smua keluar blk, planning awal just nak pusing-pusing bandar Melaka je, lalu bangunan merah, masuk Kg. Morten. Tetiba ada...

Rumah Terbalik di Melaka

Rumah Terbalik di Melaka minggu ni family husband dtg sini, sbb akak ipar dan aku ad hal pg tu. ptg tu dah siap semua hal, xkan nak dok rumah je kan since ada orang...

Taman Seribu Bunga, Kedai Lampu, The Shore

Taman Seribu Bunga, Kedai Lampu, The Shore

pagi ni MIL nak blk awal, sebelum balik tu diorg ckp nak pergi tgk taman Seribu Bunga. so pergi la dulu since dekat je dengan rumah kitorg, xde apa sangat pon taman ni, bunga2...