Category: Kedah

pantai cenang

Tips planing ke Langkawi

Tips planing ke Langkawi. Tips planing ke Langkawi. langkawi merupakan pulau yang popular kat Malaysia sebab, pulau ni terdapat hentian setempat. iaitu. shopping, aktiviti laut, pantai yang cantik dan hotel yang murah. kira Langkawi ni...

bukit perak

Jeram Bukit Perak, Pendang – mesti ramai tak tau kan.

Assalamualaikum Jeram Bukit Perak, Pendang – mesti ramai tak tau kan. Di pendang, terdapat satu bukit, nama dia Bukit Perak. dan di sini terdapat satu jeram yang sesuai untuk semua. maksudnya, air nya bersih...

Gunung Jerai trip and cost

Assalamualaikum nak di jadikan cerita, pada bulan October yang lalu. Melaka ada cuti hari jumaat. kemudian minggu depannye ada cuti awal muharam jatuh pada hari Rabu. jadi kami ambik kesempatan untuk sambung cuti tu....

Tun Mahathir biggest mural

masa hari raya aritu, kami sempat berjalan2 di landmark terbaru di bandar Alor Star kedah. iaitu Mural Tun Mahathir, mural ini merupakan suatu karya seni yang wajib di lihat di di snap beberapa keping...

Trip ke Alor Setar

WEEKEND 8: Trip ke Alor Setar Weekend kali ni kitorang balik Kedah lagi since nak attend wedding member dekat Perlis, habis je wedding terus jalan-jalan Alor Setar. Aku yang orang Kedah ni pon tak...

Jalan Jalan Cari Makan di Kedah

Jalan-Jalan Cari Makan di Kedah Tetiba rasa nak share tempat-tempat makan pulak.. start dulu dengan Kedah la.. later share tempat makan kat Melaka plak. 1. Nasi Kandar Biasa kalau balik kedah sure nak pi...