Author: azizi

5 tempat harus lawat di Cherating

sambungan dari trip to cherating day 1:depart. saya nak tulis pasal tempat-tempat menarik yang harus di lawati jika sudah sampai ke Cherating. memandangkan trip kami singkat, 2 hari satu malam, jadi penulisan ini di ringkaskan...

Cara membuat Pisang Cheese

asik beli jek kan. beli pon bukan murah. ni nk kongsi cara tok wat pisang cheese low cost. bahan-bahan cheddar cheese brand Beqa pisang tanduk (kalo malas nk goreng beli yang da siap goreng,...

lepak-lepak beside Melaka River

assalamualaikum   lokasi kat Kampung Morten, dok tepi sungai, makan jajan, tengok anak-anak main. try la, no money involve. bring food from home also can. satisfaction guaranty!!!      

Trending sekarang – Kapten pisang (pisang cheese)

Assalamualaikum beberapa hari yang lalu, si wife ajak makan pisang cheese, alah pisang letak cheese. east meet west. sebenarnya pisang cheese ni sedap kalo cukup perasa nya, namun Kapten Pisang ni terkenal sebab jumlah...

Tun Mahathir biggest mural

masa hari raya aritu, kami sempat berjalan2 di landmark terbaru di bandar Alor Star kedah. iaitu Mural Tun Mahathir, mural ini merupakan suatu karya seni yang wajib di lihat di di snap beberapa keping...

Kolam Air Panas Gadek dan Pantai Klebang -Part 1

Good Day all, Sabtu Hari Sabtu kami mulakan aktiviti weekend dengan mengunjungi Kolam Air Panas Gadek. Lokasi terletak dalam Daerah Alor Gajah Melaka. kunjungan kali ni disertai oleh keluarga mertua. Kami sampai sana mmg...

Kolam Air Panas Gadek dan Pantai Klebang -Part 2

Ok, jom sambung Part 2 plak. Lepas hujan lebat tu, dalam pukul 5 ptg kami smua keluar blk, planning awal just nak pusing-pusing bandar Melaka je, lalu bangunan merah, masuk Kg. Morten. Tetiba ada...

Padang Besar (part3)

Assalamualaikum, Hi All, sorry lama menyepi, last week escape from posting our weekend activity. Our weekend last week is a bit long, we start our holiday from friday till monday. our destination is to...

Pulau Pinang (Part 2)

Assalamualikum, hari kedua di kampung, kitorang plan untuk ke TANJUNG!!! Since kat kedah cuti jumaat sabtu, so kena la ikut weekend kat sana, Jumaat Sabtu je berjalan, Hari Ahad tak boleh berjalan sbb adik...

Pulau Pinang – Part 1

Ok. Jom sambung jalan-jalan kat Tanjung, Lepas siap solat kitorg pg ke Bukit Bendera. Last ak pergi Bukit Bendera masa Umur aku 4 tahun kot. Tiket masuk RM8 untuk dewasa,  Kkanak-kanak 7-12 thn,  RM4...