Author: azizi

Gunung Jerai trip and cost

Assalamualaikum nak di jadikan cerita, pada bulan October yang lalu. Melaka ada cuti hari jumaat. kemudian minggu depannye ada cuti awal muharam jatuh pada hari Rabu. jadi kami ambik kesempatan untuk sambung cuti tu....

Warung Awang Ikan Bakar, Cherating

Warung Awang Ikan Bakar, Cherating warung ni antara yang popular di area cherating. dan agak mudah nk carik kedai dia. sebab kedai dia tepi jalan jek kelebihan tempat ni adalah murah dan sedap. saya...

Penyu Sanctuary Cherating

    Penyu Sanctuary Cherating ini merupakan antara tempat harus singgah kalau dan sampai ke Cherating. bukan apa, bukan selalu dapat tengok penyu live. Penyu Sanctuary ini terletak di depat Club Med. dan signboard...

5 tempat harus lawat di Cherating

sambungan dari trip to cherating day 1:depart. saya nak tulis pasal tempat-tempat menarik yang harus di lawati jika sudah sampai ke Cherating. memandangkan trip kami singkat, 2 hari satu malam, jadi penulisan ini di ringkaskan...

Cara membuat Pisang Cheese

asik beli jek kan. beli pon bukan murah. ni nk kongsi cara tok wat pisang cheese low cost. bahan-bahan cheddar cheese brand Beqa pisang tanduk (kalo malas nk goreng beli yang da siap goreng,...

lepak-lepak beside Melaka River

assalamualaikum   lokasi kat Kampung Morten, dok tepi sungai, makan jajan, tengok anak-anak main. try la, no money involve. bring food from home also can. satisfaction guaranty!!!      

Trending sekarang – Kapten pisang (pisang cheese)

Assalamualaikum beberapa hari yang lalu, si wife ajak makan pisang cheese, alah pisang letak cheese. east meet west. sebenarnya pisang cheese ni sedap kalo cukup perasa nya, namun Kapten Pisang ni terkenal sebab jumlah...

Tun Mahathir biggest mural

masa hari raya aritu, kami sempat berjalan2 di landmark terbaru di bandar Alor Star kedah. iaitu Mural Tun Mahathir, mural ini merupakan suatu karya seni yang wajib di lihat di di snap beberapa keping...

Kolam Air Panas Gadek dan Pantai Klebang -Part 1

Good Day all, Sabtu Hari Sabtu kami mulakan aktiviti weekend dengan mengunjungi Kolam Air Panas Gadek. Lokasi terletak dalam Daerah Alor Gajah Melaka. kunjungan kali ni disertai oleh keluarga mertua. Kami sampai sana mmg...

Kolam Air Panas Gadek dan Pantai Klebang -Part 2

Ok, jom sambung Part 2 plak. Lepas hujan lebat tu, dalam pukul 5 ptg kami smua keluar blk, planning awal just nak pusing-pusing bandar Melaka je, lalu bangunan merah, masuk Kg. Morten. Tetiba ada...